Sokkoló, mit művelnek egyes magyar boltok: itt már most kikerültek a csokimikulások

Pénzcentrum2023. szeptember 14. 09:47

Egyes üzletekben már szeptemberben megjelentek a karácsonyi édességek a polcokon, azonban a vásárlói vélemények nagyon megoszlanak a témában- írja a BAMA

Akadnak hazánkban olyan élelmiszerüzletek, ahol már elkezdődött a karácsonyi desszertek árusítása, a megkérdezett vásárlók között nem volt egyetértés azt illetően, hogy ez korainak számít-e vagy sem. Az látszik, hogy a karácsonyi időszak pontos kezdetéről nincsen kialakult társadalmi konszenzus. 

A megkérdezettek között többen korainak ítélik a mikuláscsokik megjelenését a boltokban. Az egyik olvasó véleménye szerint:

Itt a szeptember, még Halloween se volt, de máris megint megjelentek a karácsonyi édességek egyes üzletekben. Gyerekkoromban alig vártuk a decembert, hogy az ünnepi finomságok is megjelenjenek a polcokon. Az jelentette a karácsony közeledtét, ami nagyon jó érzés volt. Sajnos a mai gyerekek ezt nem érezhetik át az üzletek effajta sürgető hozzáállása miatt. 

Azonban akadnak olyan vélemények is, akik kevésbé kritikusak a témában, és úgy vélik, hogy az, hogy a termékek kikerültek senkit nem kötelez a vásárlásukra, de ha valaki szeretne már most készülni az megteheti. 

Címkék:
vásárlás, ősz, szeptember, mikulás, karácsonyi ajándék, üzletek, felkészülés,