Megszólalt a miniszter a vasárnapi boltzárról: szombaton is meg lehet oldani a bevásárlást

Pénzcentrum2023. szeptember 8. 15:03

Fenntartják a vasárnapi boltzárat Horvátországban - mondta az illetékes miniszter. Július elsejétől kötelező a boltoknak a vasárnapi zárvatartás, de a nagy ellenállás miatt évente 16 alkalommal lehetőséget biztosított a vasárnapi munkára.

Horvátország július elsejétől kötelezővé tette a boltoknak a vasárnapi zárvatartást, de a nagy ellenállás miatt évente 16 alkalommal lehetőséget biztosított a vasárnapi munkára. A kivétellel jellemzően a tengermelléki üzletek éltek, az ország többi részén viszont a boltok nem nyitottak ki a hét utolsó napján. Azok inkább az adventi időszakban lesznek nyitva.

A vg.hu most arról írt, hogy az illetékes tárcát vezető miniszter szerint az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket: akik eddig vasárnap jártak boltba, most hétköznap vagy szombaton is gond nélkül meg tudják oldani a bevásárlást, ezért a boltzár továbbra is fennmarad.

Marko Primorac elmondta, hogy a vasárnapi boltzár miatt az emberek egy része kevesebbet is költ, ez pedig szerinte végső soron az inflációt is fékezheti. A legfrissebb adatok szerint az adriai országban az augusztusi infláció mértéke 7,8 százalék volt, ami 0,4 százalékkal magasabb a júliusinál a déli szomszédunkban.

Címkék:
vásárlás, horvátország, vasárnapi munka, vasárnap, boltzár, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, miniszter,