Mérgező élelmiszert hív vissza az Aldi: ha ilyet vettél, azonnal vidd vissza!

Pénzcentrum2023. szeptember 6. 15:02

Határérték feletti kadmiumtartalom lehetséges jelenléte miatt arra kéri a Nébih a vásárlókat, hogy ne fogyasszanak az Aldi ENJOY FREE! nevű natúr és sós puffasztott rizsszeleteiből.  

Határérték feletti kadmiumtartalom lehetséges jelenlétére hívja fel a figyelmet a Nébih. A hivatal mai közleménye szerint az Aldi ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, natúr, 100 g és ENJOY FREE! Puffasztott rizsszelet, sós, 100 g nevű termékei érintettek. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el az érintett termékeket. Az érintett termékek minőségmegőrzési ideje: 25.04.2024, 02.05.2024, 03.05.2024, 08.05.2024, 10.05.2024.

A közlemény szerint az érintett termékeket bármelyik Aldi-üzletben visszaveszik, azok árát blokk nélkül is visszatérítik. A visszahívásról az üzletlánc honlapján is jelent meg tájékoztatás. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékekre vonatkozik.

Mi az a kadmium?

A Nébih honlapján található leírás szerint a kadmium környezetünkben és élelmiszereinkben is előforduló, mérgező hatású nehézfém, mely lehet természetes eredetű vagy az emberi tevékenység eredménye is. Az élelmiszerek közül legnagyobb koncentrációban a tengeri moszatokban, halakban, tenger gyümölcseiben, csokoládékban, különleges táplálkozási célokra szánt élelmiszerekben, továbbá gombákban, olajnövékenyben és ehető belsőségekben mérhetők.

 
Címkék:
aldi, nébih, termékvisszahívás, rizs, mérgező,