Már most rengeteg magyar család elkésett: ha nem vásárolnak időben, lemaradnak ezekről az akciókról

Pénzcentrum2023. augusztus 22. 17:33

Miközben tavaly ilyenkor a magyarok már javában kutatták az iskolatáskákat, füzeteket és egyéb, a sulikezdéshez szükséges termékeket kutatott, hogy lecsaphasson a legjobb árakra, most az látszik, a hazai vásárlók inkább még maradnának a nyárban - derült ki egy friss kutatásból.

Tavaly ilyenkor már mindenki iskolatáskákat, füzeteket és egyéb, a sulikezdéshez szükséges termékeket kutatott, hogy lecsaphasson a legjobb árakra. Most az Árukereső.hu adatai azonban arra világítanak rá, hogy a magyarok még nemigen akarják elengedni a nyári szezont. Az elmúlt héten a fűnyírók és a robotfűnyírók több mint 11%-kal, illetve 23%-kal foglalkoztatták jobban az embereket. Medencetakarókra majdnem 30%-kal több kerestek rá, míg a medencemelegítők iránti érdeklődés majdnem 20%-kal ugrott meg. A párátlanítók és légtisztítók keresései is közel 20%-os növekedést értek el, míg a szolár paneleknél ez az arány majdnem 26%-os.

Érdekesség, hogy szomszédaink közül a hátizsákok csak Szlovéniában értek el növekedést: majdnem 20%-osat. A horvátoknál a felnőtt és a gyerek surranóknál volt tapasztalható fokozott érdeklődés: előbbieknél kb. 50%-os, utóbbiaknál pedig közel kétszeres, utalva arra, hogy az őszi viselet is már érdekelheti őket. Csehországban és Szlovákiában is a fűnyírók és a medencetartozékok és kellékek dominálnak úgy, ahogy nálunk.

Címkék:
vásárlás, webshop, bolt, nyár, webáruház, iskolakezdés, tanévkezdés, áru, üzlet, árucikk, sulikezdés, árukereső,