SZÉP-kártyások, figyelem! Fontos részlet derült ki a kártyás fizetésekkel kapcsolatban

Pénzcentrum2023. augusztus 10. 09:30

Élelmiszer-vásárláskor nem minden multinál fizethet mindegyik SZÉP-kártyával, továbbá az sem mindegy, hogy milyen kasszánál és milyen típusú vásárlásnál használnánk a kártyánkat.

2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között élelmiszerek vásárlására is használhatók a SZÉP-kártyák. Fontos kiemelni, hogy a változás kizárólag az élelmiszereket érinti, tehát például vegyi árut, alkoholt vagy ruházati cikket továbbra sem lehet velük kifizetni. A 24.hu értesülései szerint azonban eltérés lehet az egyes boltláncok között abból a szempontból, hogy mely SZÉP-kártyákat fogadják el vásárláskor.

A lap úgy tudja, hogy a kártyakibocsátók közé utoljára csatlakozott Edenred kártyáit nem mindenhol fogadják el. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen kasszánál és milyen vásárlásnál szeretnénk használni a SZÉP-kártyát. Bolti hideg élelmiszer-vásárlásra már mind a hat multilánc elfogadja a kártyákat fizetéskor, de például a Spar esetében az online shopjukban csak helyszíni fizetés esetén használható a SZÉP-kártya.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, multi, szép kártya, bevásárlás, üzletlánc, boltlánc,