Nagy felfordulás jön a magyar boltokban: erre minden vásárlónak figyelnie kell

Pénzcentrum2023. május 22. 09:34

Egyelőre úgy tűnik, hogy a vásárlóknak nem lesz egyszerű dolguk a kötelező akciók figyelésével, ám ha pontosan ismerjük a rendeletet, azért könnyebb dolgunk van.

Júniustól szeptember végéig heti akciókat kell majd hirdetni a boltokban, ami azt jelenti, hogy a meghatározott húsz termékcsoport mindegyikéből legalább egy-egy terméket minimum 10 százalékkal olcsóbban kell majd árulni. Mint a kormány néhány hete bejelentette, a rendelettel az a céljuk, hogy a magyarok ne érezzék túlzottan az infláció hatását.

A 24.hu-nak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta: szerinte jó dolog, hogy nem 500 millió forintos, hanem 1 milliárdos éves árbevételnél húzták meg a boltokra vonatkozó érintettséget.

Nemcsak külföldi láncoknak lesz kötelező az akciótartás, hanem magyar cégeknek, nagyobb franchise-partnereknek, közepes, kisebb vállalkozásoknak is. A kicsik kaptak még egy kedvezményt, említette meg Vámos, ha a meghatározott húsz élelmiszer-termékcsoportból van olyan, melyből ötnél kevesebb féle terméket forgalmaznak, akkor abból a termékcsoportból nem kell akciót hirdetniük

- fogalmazott Vámos György.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, akció, kötelező, leárazás, boltok, akciók, rendelet, egyszerű, leárazások,