Ekkora dobásra készül a magyarok kedvenc óramárkája: már elérhetőek a legújabb modellek

Pénzcentrum2022. december 25. 21:02

Különleges mérföldkőhöz érkezik hamarosan a Casio ütés- és rezgésálló karórákat felvonultató márkája, a G-Shock. 2023 áprilisában ugyanis 40 éves fennállását ünnepelheti ez a brand, amely a strapabíró karórák szimbólumává vált az elmúlt évtizedekben. „Ebből az alkalomból a karóragyártó két különleges kiadással hangolódik az ünnepi évre, amelyben több meglepetés is várja majd a G-Shock karórák rajongóit” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

Az első G-Shock legalább 200 prototípus megalkotása után készült el 1983-ban. Az ős-modellnek tekinthető DW-5000C karórát Kikuo Ibe alkotta meg. Az akkori elképzelés az volt, hogy a strapabíró karórának túl kellett élnie egy 10 méteres magasságból történő zuhanást. Ezzel gyakorlatilag messze meghaladta akkoriban a csuklókon használt időmérő szerkezetek ellenállóképességét. A G-Shock márkájú karórák azonban már rég túlszárnyalták mindezt. Páratlan ellenállóképességük és egyedi megjelenésük miatt ezek a karórák világszerte millió szívét hódították meg. A G-Shock karórákból eddig több mint 140 országban, legalább 140 millió darabot értékesítettek az elmúlt négy évtizedben.

A 40. évforduló tiszteletére a Casio két Flare Red („Lángolópiros”) modellt mutatott be. Mindkét karóra, így az MTG-B3000FR és a GWG-2040FR is hűen megjeleníti azt a tüzet és szenvedélyt, amit a Casio óramesterei éreznek a G-Shock karórák iránt. Mindkét modell lünettáját a lángnyelvekre emlékeztető árnyalatok díszítik.

A jubileumi évet felvezető karórák dizájnja a Nap örökké nyugtalan, forrongó felszínét idézi. Annak érdekében, hogy minél élethűbbnek tűnjön, a Casio egy teljesen úgy technológiát alkalmazott a szén- és üvegszálas rétegek egymáshoz illesztése, valamint lünettává formázása érdekében

– hangsúlyozta a Casio termékmenedzsere. Az üvegszálas lapokba kevert foszforeszkáló részecskéknek köszönhetően pedig nemcsak a karórák mutatói, hanem a lünettáik is világítanak a sötétben. Az GWG-2040FR modell esetében a számok is világítanak, sőt, a foszforeszkáló részecskék a tokot a szíjjal összekapcsoló elemekbe is belekeveredtek, így ámulatbaejtő, véletlenszerű mintákat hoznak létre a sötétben. A 40. éves évforduló felvezetésére kiadott karórák számlapjait pedig a napkitörésekre emlékeztető mintázat díszíti, dinamikus megjelenéssel ruházva fel ezáltal a Flare Red karórákat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mindkét karórán megjelenik továbbá a G-Shock 40. éves évfordulóra emlékeztető logó, amelyet a világhírű amerikai dizájner, Eric Haze tervezett. A rajgongók azonban nemcsak ez alapján különböztethetik meg a jubileumi G-Shock karórákat. Valamennyi, ebből az alkalomból készített példány négy csillaggal fog rendelkezni, utalva ezáltal a 40. évfordulóra.

A funkciók és egyéb tulajdonságok terén a Flare Red karóráknak nincs szégyenkezni valójuk. A GWG-2040FR modellben többek között – csak a legérdekesebbeket kiemelve - digitális iránytű, légnyomásmérő, magasságmérő, hőmérő, valamint stopperfunkció és világidő kijelzés is rendelkezésre áll. Az MTG-B3000FR pedig stopperórával, visszaszámlálás funkcióval, fényenergiával működő óraszerkezettel, valamint Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Igazi erőssége pedig magában a tokban rejlik, amely ütés- és rezgésálló, illetve ellenálló a centrifugális erőhatásokkal szemben.

Címkék:
vásárlás, luxus, karóra, évforduló,