Megszólalt a Törley-vezér: könnyen készlethiány lehet a pezsgőknél az év végére

Pénzcentrum2022. december 23. 08:34

A háború mostanra a pezsgőpiacot is elérte: az üveg és drótkosarak kapcsán is ellátási problémák keletkeztek. Bár ez azóta stabilizálódott, de rengeteg csomagolásgyártó kapacitás kiesett, ami Európában extrakeresletet eredményezett a palackok iránt – számolt be a Világgazdaság, kiemelve, hogy ez akár készlethiányhoz is vezethet az év utolsó napjaiban.

 Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy már közel egy évvel ezelőtt, a háború kitörésekor is voltak problémák a szektorban az ellátással, leginkább az üvegek és a drótkosarak kapcsán. Szerencsére azonban a helyzet hamar stabilizálódott, azonban így s sok csomagolásgyártó kapacitás megszűnt. Mindeközben a kereslet a palackok irányában pedig megnőtt, amivel közvetlen fennakadás keletkezett az ellátásban.

Éppen ezért nem érdemes várni a pezsgővásárlással az utolsó pillanatig. Bár Müller Kornél elmondása szerint általános hiány nem várható, ennek ellenére a jelentősen növekvő kereslet okozhat készlethiányt az utolsó napokban.

Ezért azt javaslom, hogy akinek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen pezsgőt szeretne az ünnepi asztalon látni, az ne halassza a vásárlást az utolsó pillanatra

– tanácsolta a szakértő, aki a pezsgők árának a növekedéséről is beszélt. Meglátása szerint az átlagos élelmiszerinfláció mértékéhez képest a pezsgőárak jelentősen kevésbé emelkedtek az idén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az áruházakban, kiemelten december hónapban számos akcióval találkozhatnak a fogyasztók akik buborékos italokat keresnek az ünnepi időszakra. Ennek is köszönhetően a tartályos erjesztésű pezsgők nagyon szép eladási számokat hoznak. Az év eleji erősödő kereslet mellett, novemberben és decemberben a prémium termékek is kiemelt figyelmet élveznek a vásárlók körében, az ünnepi asztalon szeretünk valami különleges italt kínálni családunknak és vendégeinknek

– mondta el Müller Kornél.

Címkék:
karacsony, szilveszter, ünnep, pezsgő, kereslet, ünnepek, ünneplés, ünnepnap, müller, ünnepség, háború,