Lerántották a leplet a hazai szaloncukrokról: ezt jobb tudni, mielőtt méregdrágán bevásárolsz

Pénzcentrum2022. december 12. 08:15

Nagyon komolyan rányomta a koronavírus a mega terhét az édességiparra, de talán most már kezd helyreállni a piac. A HelloVidék a Szamos Marcipánt gyártó cég képviselójét kérdezte, sok dologra fény derült.

A koronavírus-járvány, az infláció és a kialakult gazdasági helyzet minden szektorra rányomta bélyegét, nem volt ez másként az édességgyártó cégek esetében sem. Most az ünnepek előtt a Szamos Marcipán Édesipari Termelő és Kereskedelmi Kft.-t kérdeztük meg arról, hogy készülnek az ünnepekre. Milyen szaloncukrok alkotják az idei palettát? Ezeket a kérdéseket tette fel interjújában a HelloVidék.

A szaloncukor iránti kereslet évről évre emelkedő tendenciát mutat. Ezt a trendet a COVID járvány sem tudta befolyásolni. Idei évben 30%-os növekedés várható az eladásokban. A Szamos több, mint 200 tonna szaloncukrot gyártott erre az évre. Ez a népszerű karácsonyi édesség nem hiányozhat egyetlen magyar család karácsonyfájáról. Ugyanakkor megfigyelhető trend, hogy egyre több külföldi is vásárol ezekből a termékekből. Átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárol egy magyar háztartás évente

- mondta a lapnak Syrjänen-Barkóczy Eleonóra, a a Szamos Marcipán Édesipari Termelő és Kereskedelmi Kft. munkatársa. Hozzátette azt is, hogy természetesen a szaloncukrok sem tudtak kimaradni a mindent sújtó inflációból és áremelkedési hullámból sem.

A szaloncukrok piacát sem kerülte el az utóbbi időszak költségnövekedése. A gyártáshoz felhasznált alapanyagok ára, mint a marcipán, a cukor, a csokoládé jelentősen megemelkedett. Ennek ellenére a megpróbáltuk a legalacsonyabb áremelést eszközölni ezeknél a termékeknél. A szaloncukor kilós ára 8500 – 9000,-Ft között alakul nálunk, ez a tavalyi árakhoz képest 10%-os növekedés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- tette hozzá a cég képviselője.

Ha kíváncsi vagy, milyen szaloncukrok a slágertermékek idén karácsonykor, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címkék:
járvány, kereskedelem, szaloncukor, édesség, növekedés, édességek, termelő, hellovidék, slágertermék,