Nincs kivétel, mindenkitől személyit kér az ALDI: nem lehet csak úgy alkoholt venni

Pénzcentrum2022. augusztus 9. 07:31

Azoktól is elkérik alkoholvásárláskor a személyit, akik láthatóan nagykorúak. Az ALDI azt mondja, az adatokat nem tárolják a gépben.

Mostantól minden vásárlóktól elkérik a személyi igazolványt, akik szemmel láthatóan elmúltak tizennyolc évesek, vagyis legaláisan vásárolhatnak alkoholtartalmú terméket - hívta fel a figyelmet a HVG. Mint a lap írja, a pénztáraknál ilyenkor az történik, hogy a kasszában ülő dolgozó a vásárló születési dátumát be kell, hogy írja a gépbe, az pedig számolás után megmondja, hogy az illető valóban elmúlt-e tizennyolc éves.

Az áruház leszögezte, hogy minderre azért van szükség, hogy minden lehetséges hibát kiküszöböljenek az alkohol eladásakor. Mint írják: a folyamat célja, hogy teljes mértékben kizárja a szubjektív tényezőket, egyúttal biztosítsa, hogy véletlenül, figyelmetlenségből, vagy tévedésből se kerülhessen sor 18 év alatti személyek részére alkoholos tartalmú ital értékesítésére. Hozzátették azt is, hogy az adatokat a pénztárgép nem tárolja, így az adataink biztonságban vannak.

Címkék:
vásárlás, aldi, alkohol, személyi igazolvány, személyi, alkoholfogyasztás, borvásárlás, alkoholos ital,