Nesze neked árstop: kartonszám viszik az olcsó magyar étolajat Szlovákiába

Pénzcentrum2022. augusztus 5. 08:44

Kartonszám viszik Szlovákiába az árstoppos magyar étolajat, hogy jókora haszonnal továbbértékesítsék azt. Az RTL riportja szerint Komáromban délelőttre már rendszeresen kifogy a boltok készlete.

Szlovákiában 1100 forintnyi euró körül van egy liter napraforgó étolaj, Magyarországon az árstop miatt feleannyi. Az árkülönbségen literenként még úgy is kb. 240 forintot lehet keresni, ha az étolajnepperek a kinti ár alá ígérve, 2 euróért adják el Szlovákiában az ársapkás magyar olajat.

Az RTL Komáromban filmezte le, ahogy kartonszám pakolják autókba az étolajat - bár sok helyen mennyiségi korlátozás van, de többen kijátsszák a rendszert. A helyiek szerint az étolajjal üzletelők többször beállnak a sorba, vagy akár négyen-öten is eljönnek, hogy minél több étolajat tudjanak venni.

A helyiek készlethiányra panaszkodtak, egy üzletben például délelőtt 11-kor már üresek voltak a polcok, aznapra mindent eladtak. A komáromiak szerint az jelenthetne megoldást a helyzetre, ha az üzemanyagokhoz hasonlóan az árstoppos élelmiszerekhez is csak magyar személyivel lehtne hozzájutni.

Címkék:
magyarország, szlovákia, bevásárlóturizmus, étolaj, árstop, élelmiszer-árstop, ársapka,