Riadót fújt az Aldi: mérgező fagylalt került a polcokra, ha ilyet vettél, ne edd meg!

Pénzcentrum2022. február 10. 10:45

Elővigyázatosságból vonta vissza citromos jégkrémét az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. A termék etilén-oxiddal lett szennyezve, aminek rendszeres bevitele növeli a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. reggel jelentette be, hogy visszavonja a Grandessa Sorbet 1000 milliliteres citromos jégkrémét elővigyázatosság miatt.

A Grandessa Sorbet jégkrém 1000 mil, citromos ízesítésű, 2022.04.30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri Ice Deutschland GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít

– áll a cég honlapján. A közleményben arra hivatkoznak, hogy a fent megnevezett termék egy mintájában kis mértékben etilén-oxidot mutattak ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagából származik. Bár a szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem okoz megbetegedést, de mivel hosszú távú és rendszeres bevitele növelheti a daganatos megbetegedések kockázatát az ALDI arra kéri a vásárlóit, hogy ne fogyasszanak belőle.

A megvásárolt termékeket bármelyik magyarországi üzletbe vissza lehet vinni és a vételárat blokk hiányában is megtérítik.

Címkék:
élelmiszer, aldi, magyarország, jégkrém, termék,