Ismét hatalmas kamu terjed a facebookon: rengeteg magyar bedőlt neki

Pénzcentrum2021. december 7. 09:28

Kamugyanús Facebook-profilt hoztak létre a Tesco Magyarország nevében hétfőn, amelyet már 47-n bekövettek. Egyetlen bejegyzést tettek eddig közzé, aminek viszont sokan bedőltek.

A Tesco Magyarország hamis Facebook-profilt szúrt ki, amely az áruház nevében tesz közzé valótlan akciókat. Az álprofilnak eddig egyetlen bejegyzése van a közösségi média platformon, ami a következő:

Nehéz idők járnak most, ezért úgy döntöttünk, hogy teszünk valamit ez ellen! Mindenki, aki ezt megosztotta, majd hozzászólt december 10-én, egy doboz 10 000 Ft értékű nélkülözhetetlen kelléket kap (Kiszállítva másnap). Véletlenszerűen, 100 dobozba 10.000 Ft-os utalványokat is elhelyezünk. Házonként csak egyet tudunk szállítani. Az ajánlat személyenként egyszer érvényesíthető.

Sokan elhihették, hogy valóban kapnak jutalmat, ha megosztják a posztot, mivel kora délutánra már több, mint 300 ember osztotta meg a bejegyzést.

A brit lánc sajtóosztálya a 24.hu megkeresésére délután négykor azt írta, ők is csak pár perccel korábban szereztek tudomást a profilról, amit valóban nem a Tesco üzemeltet. A szükséges lépéseket megtették. Azt is írták, hogy valós FB-oldalukon felhívják a vásárlók figyelmét arra, ne dőljenek be a kamu profilon közzé tett felhívásnak.

Címkék:
csalás, Tesco, facebook, játék, álhír, kamu,