Nagy segítség a családoknak: több mint 8000 gyerek tanszercsomagját gyűjtötte össze az Auchan

Pénzcentrum2021. október 11. 10:30

Az iskolakezdés jelentős anyagi kiadást jelent a legtöbb család számára, épp ezért óriási segítséget jelent a tanszergyűjtő akció, amit idén negyedik alkalommal szervezett meg az Auchan a Nagycsaládosok Országos Egyesülete javára. Idén 2500 nagycsaládnak indult könnyebben a szeptember, a gyűjtésből 8100 gyerek kapott tanszercsomagot.

Szeptember 1-jén 719 ezer általános iskolás és 407 ezer középfokú oktatási intézményben tanuló kezdte meg az idei tanévet a KSH adatai szerint. Arra vonatkozó adat, hogy idén hogyan alakultak az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások, egyelőre nem áll rendelkezésre, de a 2020. augusztus–októberi időszakban a tanévkezdéssel kapcsolatos kiadások mintegy 17,3 %-át tették ki a füzetek, rajzlap, különböző papíráru, 11,8%-át az írószerek, radír, tolltartó és 9,3%-át az iskolatáska megvásárlása.

Ebből is jól látszik, mekkora segítséget jelenthet egy tanszergyűjtő akció a több gyermeket nevelő családok számára.

Az Auchan ezt felismerve immár negyedszer rendezett tanszergyűjtést, hogy így segítse a rászorulókat. Az áruháztól megtudtuk, idén 2500 nagycsaládba jutott a több mint 110 000 felajánlott tanszerből, összesen 8100 diák között osztották ki az adományokat.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke hangsúlyozta, nagyon sokan vannak Magyarországon, akik számára jelentősen megkönnyíti ez a gyűjtés a tanévkezdést.

„Ahol több gyerek van, a tanévkezdés mindig nehezebb, hiszen nem minden tanszert tudnak örökölni egymástól a gyerekek. Ezért szeretném hangsúlyozni, hogy mennyire köszönjük a vásárlóknak, a felajánlóknak ezt az elképesztő méretű támogatást” – mondta a NOE elnöke, hozzátéve, a vásárlók adományából készült tanszercsomagot azok a családok kapták, akiknek a legnagyobb szüksége volt rájuk. Kardosné megjegyezte, hatalmas segítség az is, hogy az Auchan egymillió forinttal támogatja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkáját.

Címkék:
auchan, adomány, iskolakezdés, tanszer, nagycsaládos,