Ellepik a csomagátvételi pontok Magyarországot: ezzel máris a karácsonyra készülnek

Pénzcentrum2021. október 8. 17:26

Már a századik önkiszolgáló csomagautomatát helyezte üzembe a napokban az Alza.hu. A webáruház a lehető legközelebb szeretne lenni vásárlóihoz és megkönnyíteni számukra a karácsonyi vásárlást. A cég minden héten több tucat új autómatát telepít, és azt tervezi, hogy karácsonyig összesen 200 AlzaBoxot helyez üzembe Magyarországon, emellett megnyitja azokat a piac más szereplői, a csomagkézbesítők és más webáruházak előtt is, így az ügyfelek számára egyetlen okos átvevőhelyet biztosít, ahol hamarosan minden online rendelés átvehető lesz.

A webáruház az elmúlt egy évben megháromszorozta a Magyarországon üzemeltetett átvevőhelyeinek számát és a napokban már a 100. ilyet telepítette. A világjárvány idején egyre népszerűbbé vált ez az érintésmentes áruátvételi módszer. A vásárlók gyorsan felismerték, hogy ez az egyik legbiztonságosabb, időbeosztásukhoz leginkább illeszthető szállítási mód, hiszen a boxok nonstop, éjjel-nappal elérhetőek, és a megrendelt termékek sorban állás nélkül, mindössze néhány másodperc alatt átvehetők - magyarázta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője.

Tavaly év elején a vásárlók még csak a megrendeléseik 6%-át vették át a csomagautomatákon keresztül, most pedig már több mint egyharmadát ezekbe szállíttatják ki – érzékeltette Takács Csaba a vásárlói magatartás változását. Az e-kereskedő a vásárlói igényeknek megfelelően az elmúlt 18 hónap során megháromszorozta AlzaBox hálózat kapacitását, karácsonyra pedig a magyarországi automaták számát kétszázra tervezi növelni. Ez azt jelenti, hogy

december 23-án a webáruház még 25 000 csomagot lesz képes kiszállítani, amelyeket a vásárlók így még Szenteste előtt kényelmesen átvehetnek.

Awebáruház a csomagautomatáit az e-kereskedelem más szereplői, a csomagkiszállítók és más webáruházak felé is megnyitja. A vásárlóknak hamarosan egyetlen okos helyen lesz lehetőségük az összes megrendelésük kényelmes, gyors és biztonságos átvételére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
csomagautomata, csomagszállítás, kiszállítás, alza, átvételi pont,