Videó: ez történik a boltokban megmaradt élelmiszerrel

Pénzcentrum2021. szeptember 29. 14:00

A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek megmentése és rászorulók számára történő eljuttatása érdekében, az ALDI Magyarország folyamatosan bővíti partnerségét az Élelmiszerbankkal, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbb maradékot meg tudják menteni.

Egy áruházláncnál a hatékony logisztika, és a pontos tervezés ellenére keletkeznek feleslegek. A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket rászorulóknak adományozzuk. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszer hulladékot pedig állatkerteknek, menhelyeknek és helyi gazdáknak adományozzák állati etetésre.

Videónkban annak jártunk utána, hogy működik az élelmiszerek összegyűjtése és szortírozása, és hogy jutnak el a fogyasztásra alkalmas élelmiszerek a rászorulókhoz:



Az ALDI 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. A partnerség keretén belül a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek jutnak el az egyesület révén a rászorulókhoz.


Címkék:
élelmiszer, aldi, fogyasztás, logisztika, élelmiszerbank,