Folytatódik a horror a tüzépeken: elképesztő mértékben drágult a faanyag, a szigetelés

Pénzcentrum2021. szeptember 14. 09:03

Óriási drágulást mért az építőanyagok piacán az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. A faanyagok ára Budapesten 86 százalékkal, az országban átlagosan 160 százalékkal emelkedett 2021 első felében 2020 végéhez viszonyítva. De durván drágult a szigetelés és az elektromos kábel is.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által készített friss felmérés szerint a faanyagok ára Budapesten 86 százalékkal, az országban átlagosan 160 százalékkal emelkedett 2021 első felében 2020 végéhez viszonyítva - derült ki az ATV riportjából.

Nem csak a faanyagok ára lőtt ki: a hőszigetelő anyagok ára 45 százalékkal, az elektromos kábelek, vezetékek ára pedig átlagosan 35 százalékkal nőtt országosan. És az árak ugyanilyen mértékben nőttek a környező országokban is.

Gyakorlatilag fa- acél- és műanyaghiány van egész Európában, ami végig is ment az értékláncon, drasztikusan megnövelve az építőipari anyagok árait

– mondta Tibor Dávid, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége építőanyag-gyártó tagozatának elnöke. Hozzátette, bár már elindultak valamelyest lefelé az árak a piacon, de nem az árrobanással megegyező mértékben.

Címkék:
szigetelés, árak, építőanyag, drágulás, hőszigetelés, koronavírus, vállalkozók, faanyag, építőanyagok,