Éleződik a dinnyeháború a magyar boltokban: már 135 forintért is kapni a görög kilóját

Pénzcentrum2021. július 30. 18:02

És megszületett a bébi görögdinnye is. A mag nélküli görögdinnye lett a legolcsóbb a nyári hónap-forduló hétvégére. Szokás szerint lejjebb csúsztak a dinnyeárak - írja a blokkk.com.

A dinnyeárak mozgásának hagyományos tapasztalata, hogy a szezon elején magasról indul, majd csúszik lefelé a szezon haladtával. A termelők szívesen kínálnák a finom csemegét akár szeptember végéig is, ami arra utal, hogy termett belőle elég - írja a blokkk.

De hát a dinnyepiac is piac, az időjárás diktál itt is, most szerencsére a sok napsütés és a meleg a dinnyetermelők javára játszik. Terem is, fogy is szépen. És az import sem zavarta össze a vásárlók fejét, ami ha régebben összecsúszott a magyar dinnye érésével, akkor bizony tudott kalamajkát okozni az árakban, kisebb értékű számjegyek irkálására kényszerítve a termelőket az árcédulákra.

Két hét után olcsóbb a dinnye, a magszegény nagyon

Nem csak a vásárlók kóstolgatják a dinnyét, hanem a boltosok, árusok is a piacot. Enélkül nem is menne, figyelni kell a vásárló minden rezdülésére, mennyit is hajlandó áldozni a dinnyéjére a nagy hőségben. És nyilván nem meglepetés, hogy július végére a hónap közepéhez mértekhez képest lejjebb ment a dinnye ára, tehát hozta a piac a szokásos formáját.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

A meglepetés, hogy a magszegény dinnye lett sok áruházban a legolcsóbb. Könnyen lehet, hogy most ez lett a vásárlócsalogató, és lehet is belőle elég a hazai piacon. Kérdés persze, hogy a dinnyeexport hogyan halad közben.

Címkék:
dinnye, görögdinnye, dinnyetermesztés,