Brutálisan megemelkedett a bútorok ára: ez az egyik oka a drágulásnak

HelloVidék2021. július 14. 08:15

Legyen házépítésről vagy felújításról szó, a bútorvásárlás mindig fejtörést okoz. Felvetődik a kérdés, hogy berendezési tárgyainkat egyedileg készíttessük, vagy inkább áruházból, internetről rendeljük meg őket. A döntés megkönnyítésének érdekében a HelloVidék megkereste a Magyar Fa- és Bútoripari Uniót, hogy válaszoljanak kérdéseikre.

A bútorválasztásnál melyek a legfontosabb szempontok?

A három legfontosabb szempont az ár-érték arány, a szállítási határidő és a kapcsolódó szolgáltatások. Az elsőt talán nem kell magyarázni. Az azonnali elérhetőség egyre fontosabb szempont egy bizonyos árszint alatt; a vásárlók gyakran hajlandóak többet fizetni egy bútorért, csak ne kelljen heteket/hónapokat várni. Az egyéb szolgáltatások, mint például a bútor összeszerelés, a vásárlói élmények, a kiszolgálás minősége, vagy a garanciális ügyintézés gördülékenysége, szintén döntő szerepet játszanak abban, hogy hol vásárolja meg a bútort a fogyasztó.

Melyik gyártási mód éri meg jobban?

Mindkét gyártási metódusnak megvan a felvevőpiaca. A szakosodott vállalatok az adott piaci igényekre mérten alakítják ki az üzemméretet és modellenként az optimális darabszámot.

Ha érdekel a teljes cikk, a részletes válaszokkal, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
bútor, gyártás, bútoráruház, hellovidék,