Kéthavi energiát megtermelnek az áruházak tetején elhelyezett napelemek

Pénzcentrum2021. július 2. 13:00

Az ALDI Magyarország 3 évvel ezelőtt helyezte üzembe két üzleténél az első hazai háztartási naperőműveit és a pozitív eredmények arra ösztönözték a céget, hogy további 16 üzlet tetején helyezzenek el napelemeket.  A tapasztalatokról Burány Endrét, a kiskereskedelmi lánc projektmanagement vezetőjét kérdeztük.

2018-ban helyezte üzembe soproni üzleténél az első hazai háztartási naperőművét az ALDI. Az 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer az eddigi tapasztalatok alapján a soproni üzlet mintegy kéthavi áramfogyasztását termeli meg. A vállalat néhány hónappal később a budaörsi üzleténél is ugyanilyen teljesítményű napelemes rendszert telepített. A tavalyi év során a soproni üzlet több mint 60 000, a budaörsi pedig közel 64 000 kWh energiát termelt meg.

Az ALDI most tovább bővíti a háztartási naperőművel ellátott üzleteinek számát, és országszerte további 16 áruházánál helyez el az üzletek tetején napelemeket. A most telepített rendszerek szintén 50 kWp teljesítményűek lesznek. A vállalat számítása szerint mindegyik naperőmű az adott üzlet legalább kéthavi elektromosáram-igényét fogja fedezni.

Címkék:
aldi, napelem, fenntarthatóság, zöld energia,