Jelentős változás élesedhet a boltokban: eladók, vevők egyaránt fellélegezhetnek

Magyar Nemzet2021. július 2. 09:31

Az öt és fél milliós oltottsági határhoz kötött enyhítések életbelépésével nagy változás áll be a vásárlásoknál, mivel a friss kormányrendelet szerint megszűnik a hónapok óta érvényes kötelező maszkhasználat az üzletekben is, akárcsak a távolságtartási szabály, illetve a négyzetméter alapú létszámkorlátozás. Ez pedig azt eredményezi majd, hogy csökken a nyomás a dolgozókat, és a vásárlókon is. A felszabadultsággal a ráérősebb, úgynevezett élményvásárlások is visszatérhetnek a hagyományos üzletekben.

Hamarosan bárki szabadon betérhet a kereskedelmi egységekbe anélkül, hogy a bejáratnál számonkérnék rajta a vásárlási lehetőséget kizáró arcmaszk hiányát vagy azt, hogy hányadikként érkezett. Ez a a boltokban mindenképpen, mindenki számára könnyebbséget hoz. A kereskedelmi alkalmazottaknak például már nem kell a nyolcórás munkaidőben mindvégig eltakarni az orrukat, szájukat, ami a nagy melegben ráadásul – bár megszokták és szabályszerűen alkalmazták a védőeszközt – nehezebben elviselhető.

A munkavégzés tehermentesül, de ennél is fontosabb, hogy mentálisan nagy nyomástól szabadulnak meg a dolgozók, a folyamatos járványveszélyt ugyanis a maszkviselési kötelezettség képviselte a leginkább

- mondta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A korlátozások eltörlésével egyértelműen nőni fog a boltok forgalma

– közölte Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Elmondása szerint hamarosan hatályát veszti minden más, kapcsolódó bolti előírás is, például hogy a bejáratnál kézfertőtlenítőt kell biztosítani a vásárlóknak, továbbá a fokozott fertőtlenítési kötelezettség. Továbbá a maszkviselés eltörlésével jár az is, hogy már nem kell sietősen összeszedni a vásárolni kívánt termékeket. Vagyis

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a felszabadultsággal a ráérősebb, úgynevezett élményvásárlások is visszatérhetnek a hagyományos üzletekben.

Vámos György hozzátette: a négyzetméterkorlát megszűnése pedig ugyancsak ösztönzi a forgalom fellendülését és az enyhítések minden kereskedelmi-szolgáltató vállalkozásnál bevételnövekedéssel járhatnak majd.

Címkék:
vásárlás, bolt, kiskereskedelem,