Kedvezménnyel büntetett a hatóság: te is kaphatsz a kuponokból, ha a itt vásároltál

Pénzcentrum2021. június 10. 18:33

Az eMAG kedvezmény kuponok kibocsátásába kezdett a felhasználói számára. Erre a versenyhatóság májusi döntése kötelezte egy korábbi jogsértés miatt. 

Az elmúlt héten megkezdődött az eMAG kedvezménykuponjainak kiküldése az érintett fogyasztóknak, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) írt elő a vállalkozás számára. A kedvezmény fél évig használható fel, és 3000 forintos engedményt biztosít 10.000 forint feletti vásárlásból minden fogyasztónak, akik az elmúlt egy évben az eMAG platformján vásároltak.

A cégcsoport a 2021 májusában lezárult versenyfelügyeleti eljárás során tette a fogyasztók jóvátételére vonatkozó önkéntes vállalásait, amelyeket a nemzeti versenyhatóság Versenytanácsa bírságcsökkentő tényezőként vett figyelembe. Az utóbbi időszakban a Versenyhivatal bírság kiszabása mellett vagy helyett kiemelten figyelembe vette, ha egy cég önkéntesen vállalta, hogy orvosolja a felmerülő versenyaggályokat és kompenzálja a fogyasztókat.

A tavalyi esztendőben, a rekord összegű 8,4 milliárd forint kiszabott versenyfelügyeleti bírság mellett a GVH Versenytanácsa által elfogadott, közvetlenül a fogyasztóknál hasznosuló jóvátétel értéke meghaladta a 2,1 milliárd forintot. Hasonlóan előnyös lehet a fogyasztók és a közérdek szempontjából, ha a versenyhatóság jogsértés megállapítása (esetlegesen bírság kiszabása) mellett, bírságcsökkentéssel ismeri el a cégek önkéntes jóvátételi vállalásait –ez történt az eMAG esetében is.

Címkék:
vállalkozás, bírság, forint, gvh, milliárd, emag,