Elárulta a Tesco: ennyit várnak majd a vásárlók, mire bejutnak a boltba, ha jön a létszámkorlát

Pénzcentrum2021. április 6. 09:15

Régiós szintű struktúraváltáson, átszervezésen mentek át az elmúlt időszakban a Tesco üzletei. Ennek hatásairól, az esetleges kivonulási tervekről, az új járványügyi intézkedések bevezetéséről most Pálinkás Zsolt vezérigazgató nyilatkozott.

A kiskereskedelem is egyre inkább a perszonalizáció irányába megy, egyéni igényekre kell egyedi válaszokat adnunk. Az a kérdés, hogy ez mikor és hogyan válik gazdaságossá. A Tescón belüli átszervezés is ezt a folyamatot segíti, (...) lehetőséget nyit a helyi piacokon a lokális megoldásoknak, nagyobb önállóságot kínál a cégcsoporton belül az áruházak üzemeltetetésében, de ugyanúgy a beszerzésben és a marketingben is - mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pálinkás Zsolt. Az Tesco Magyarországról történő kivonulásával kapcsolatban azt mondta, a mostani struktúra­váltás éppen hogy erősíti, nem pedig gyengíti a hazai tagvállalatot, a bolthálózat bővítésében azonban nem gondolkodnak.

A kormány törekvéseire reagálva, amelyek a külföldi tulajdonú üzletek kiszorítását célozzák a kiskereskedelemben, a vezérigazgató elmondta, hogy véleménye szerint Lázár János és Nagy István a hazai önellátás szemszögéből közelítette meg a kérdést. "Egyetértünk abban, hogy mennyire fontos az ellátási lánc stabilitása és a kiskereskedelem minél nagyobb arányú összekapcsolása a hazai élelmiszergyártással és agráriummal" - mondta el.

A holland, francia vagy brit példa azt mutatja, hogy a kiskereskedőkkel együttműködve teljes integráció valósítható meg. Csak a távolságon és a technológiai felkészültségen múlik, hogy ki tudjuk-e szolgálni világszínvonalon a környező vagy akár a távolabbi országokat, márpedig Magyarország a lehető legjobb helyen van

- magyarázta Pálinkás Zsolt, aki arra is reagált, hogyan tervezik a boltokban a vásárlók számának négyzetméter-alapú korlátozását: "Megvannak az eszközeink, ahol indokolt volt, eddig is maximáltuk a vásárlók számát." Ang­liában már tavaly nyár, Szlovákiában pedig ősz óta van létszámkorlát a külföldi Tesco üzeletekben és működik a vezérigazgató szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor

- mondta el.

Címkék:
vásárlás, Tesco, bolt,