Felvágott házilag? Ilyen árak mellett simán megéri: itt a recept!

Pénzcentrum2021. március 12. 08:16

A felvágottak, virslik, pástétomok rémtörténeteit mindenki ismeri, de lássuk be, szeretjük őket még ennek ellenére is. Szeretjük, de már csak a jobbik fajtát és abban is egyre kevésbé bízunk. Az elmúlt századokhoz képest egy kissé megváltozott a korábban prémium termékekként kezelt felvágottak, kolbászok minősége, és ahogy a párizsi ma már nem 70% elsőrendű marhahúst, 20% disznóhúst és 10% szalonnát tartalmaz, úgy András kedvence, a főtt tarja is gyanúsan összemegy főzés során, nem beszélve arról, mennyire besózzák. Ezért is érdemes házilag készíteni a felvágottat, az árakról nem is szólva.

A HelloVidék most a legjobb házi felvágott receptet hozta el tarjából. A tarja három fontos fázison ment keresztül: abálás, pirítás és meleg füstölés. Ha bárki azt hinné, ez több órás munka, bonyolult technikákkal, az téved. Ráadásul az íze is sokkal jobb, mint a bolti felvágottaké:  a végeredmény egy enyhén fűszeres, zsenge sülthús szépen egyben, szeletelhetően, finom füstös ízben. Az eltarthatósága pedig 5-6 nap hűtőben (5-7 fokon).

Hozzávalók:

Abáláshoz

500 g friss sertés tarja egészben
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
12 szem feketebors
1 db karalábé
kis darab zeller
kis csokor petrezselyem
1 púpozott kiskanál só

Körbesütéshez

pác: 1 kk őrölt pirospaprika
2 ek ketchup
1 ek sülthús fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma szeletelve
2 ek olaj

Füstöléshez

5 ek száraz rizs
1 ek fekete teafű
1 kk barnacukor

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Eszközök: wok, alufólia, rács, fedő

A teljes recept a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
vásárlás, felvágott, párizs, fekete munka, hellovidék, házilag, jobbik,