Nem csak az új iPhone a sláger: ezekért a mobilokért kapkodnak a magyarok 2020 karácsonyán

Pénzcentrum2020. december 21. 05:45

Idén is a mobiltelefonok számítanak az egyik legkedveltebb karácsonyi ajándékoknak: bár az új iPhone-ok iránt hatalmas az érdeklődés, azért a legtöbben inkább a középkategóriából válogatnak. A nagy elektronikai áruházak azt is elárulták, hogy mire érdemes figyelnie annak, aki mobiltelefont venne karácsonyra valakinek.

Járvány ide, korlátozások oda, 2020-ban is rengeteg mobiltelefon fogy a karácsonyi időszakban. Az Extreme Digital például a Pénzcentrum kérdésére arról számolt be, hogy a Samsung középkategóriás A-sorozata, illetve a Xiaomi Redmi termékvonalának ugyancsak középkategóriás készülékei a leginkább kelendőek. Az iPhone-ok közül az idén megjelent olcsó SE modell, illetve az iPhone 12 Pro Max csúcsmodell, valamint a tavalyelőtti XR típus fogy a legjobban.

Az eMag-nál egy kicsit máshogy alakult a toplista: náluk a Huawei, Xiaomi és Samsung alsó-közép és középkategóriás okostelefonjai mellett jól fogynak a kevésbé ismert kínai márkák (pl. Ulefone) olcsóbb készülékei is. Az iPhone-ok közül pedig inkább az olcsóbb előző szériákat keresik a vásárlók, az XR és a 11-es modellek a legkelendőbbek.

Jó lenne egy új iPhone a fa alá, de szükös a keret? Nézz szét a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorában!

Azt is elárulták az áruházak, hogy amennyiben valaki mobilt szeretne venni karácsonyra, milyen buktatókra kell felkészülni:

  • Elsősorban a kijelző méretére érdemes figyelni, gyerekeknek és idősebbeknek elegendő lehet egy kisebb, 5-5,5 inch képátlójú készülék is, míg azoknak akik sokat olvasnak vagy játszanak a mobilon érdemes nagyobb, akár 6,8 inches telefont választani.
  • Nagyon fontos a kiszemelt készülék belső tárhelye, manapság érdemes már legalább 64GB kapacitású mobilt választani, így biztosan lesz elegendő hely a nagyfelbontású fotóknak és a nagyobb alkalmazásoknak is.
  • Hasznos figyelni arra is, hogy milyen a készülék töltő csatlakozója: a legtöbb androidos készülék ma már USB-C csatlakozóval érkezik (ez az a típus, amelyet bármilyen irányból be lehet dugni), de előfordulnak még micro-USB-csatlakozósak is. Érdemes odafigyelni, mivel az Apple idén nyáron bejelentette, hogy a telefonjaihoz ezentúl csak a töltőkábelt mellékeli, a konnektorba dugható adaptert nem.

A Media Markt eddgig tapasztalatai szerint a legkelendőbb mobiltelefonok az iPhone SE, iPhone 12, Samsung A71, Samsung A51, Samsung A20E, Xiaomi Note 8T és a Xiaomi Redmi Note 9 pro az idei karácsonyi bevásárlásoknál. A vásárlók leginkább a 70 ezer és 150 ezer forint közötti készülékeket keresik idén. Hozzátették, hogy sokan jellemzően áruhitelre vesznek mobiltelefont ebben az időszakban: jellemzően legalább 10 százalékkal emelkedik az áruhitelek felvétele a MediaMarkt áruházaiban. Ez részben a 22 havi 0% THM ajánlatuknak köszönhető, melyet 50 000 forint feletti okostelefonokra is lehet igényelni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mielőtt elhatároznánk magunkat, a Media Markt szerint érdemes vásárlás előtt szemügyre venni, az a kamera típusát, a kijelző méretét, felbontását, a belső tárhely méretét. Mobiltelefont hosszú távra vásárolunk, ezért teljesen érthető, ha a vásárlók tájékozódni szeretnének a lehetőségek között, vagy akár összehasonlítani a készülékeket még a vásárlás előtt. Az áruházakban szaktanácsadóik segítenek ebben, a készülékeket itt kézbe is lehet venni az összehasonlításhoz - húzták alá.

Ha még nem döntötted el, milyen mobiltelefont vegyél karácsonyra, érdemes lehet megnézned ezt az összeállítást. Az egyik legnagyobb magyar tech-csatorna árkategóriánként szedte össze a legjobb, 2020-as készülékeket.

Címkék:
vásárlás, iphone, aruhitel, toplista, media markt, extreme digital, boltok, rendelés, emag, karácsonyi ajándék, edigital, iphone 12, új iphone, kínai piac, okostelefonok, iphone 10, olcsó okostelefon, olcsó okostelefonok,