Nem csak az idősáv szűnt meg szombattól: így vásárolhatunk karácsony előtt

Magyar Nemzet2020. december 14. 08:31

Megtette a hatását a kétórás délelőtti idősáv felfüggesztése ezüstvasárnap hétvégéje előtt: a várakozásoknak megfelelően az elmúlt két nap alatt kiegyensúlyozottabban jött lendületbe az ünnepek előtti vásárlási kedv, ami a két utolsó adventi héten, az élelmiszerboltokban pedig szenteste előtt pár nappal éri el a csúcspontját. Idén érezhetően visszafogottabb, a járványhelyzethez alkalmazkodó a lakosság év végi fogyasztása.

Már szombat délelőtt, illetve a teljes nyitvatartási időben érzékelhetően csökkent a nyomás a kereskedelmi egységeken - írja a Magyar Nemzet. A nagyobb láncok üzleteiben, a plázákban, drogériákban is azt tapasztalták, hogy arányaiban jobban eloszlott a már sűrűsödő vásárlótömeg mindkét hétvégi bevásárlási napon. Vasárnap az esti hétórás zárásig lendületesebb maradt a forgalom az ajándékok, - főként az iparcikkek, divatáruk, bútorok, műszaki eszközök, játékok - értékesítőinél, de főleg az élelmiszerüzletekben.

"Az idősáv felfüggesztése az eddigi jelzések szerint érzékelhetően segítette a vásárlótömeg egyenletesebb eloszlását az üzletekben. Teljesen zökkenőmentes volt az átállás a korábbi, korlátozás nélküli rendszerre, a vásárlók fegyelmezetten igazodnak a változásokhoz. Megfigyelhető, hogy az enyhítés mellett elvárt tudatos óvatosság is jelen van: mindenki viseli a maszkot, ügyel a távolságtartásra, nem jellemző az ajándékboltok csoportos látogatása, az idén ez nincs jelen programszerűen" - mondta el Vámos György, aki szerint több áruterületen élénkült a forgalom, de még hullámzó a kép.

Idén általánosan érezhető úgy a költekezésben, ahogy a bolti jelenlétben, hogy visszafogottabb karácsonyi ünneplésre készül az ország

- tette hozzá.

Címkék:
vásárlás, bolt, bevásárlás, üzlet, idősek, vámos györgy, idősáv, karácsonyi nyitvatartás,