Budapesten már online is rendelhetünk az ALDI boltjaiból

Pénzcentrum2020. december 7. 10:00

Decembertől online házhozszállítással is lehet rendelni az ALDI boltjaiból Budapesten. Az áruházlánc nem saját webshopot indított, hanem egy kifejezetten erre specializálódott magyar startup, a ROKSH "személyes bevásárló" szolgáltatása bővült ki a fővárosi diszkontokkal.

Decembertől együttműködik a ROKSH nevű online vásárlási startuppal az ALDI. Az áruházlánc egyelőre még nem indít saját webshopot Magyarországon, de az új szolgáltatással Budapesten már az ALDI-boltokból is rendelhetnek a vásárlók.

Ha kell, akár telefonál is a személyes bevásárló

A folyamat lényege, hogy budapesti vásárlók a ROKSH honlapján - az irányítószámuk megadását követően - összeállíthatják saját bevásárlólistájukat. Ezt követően a startup "személyes bevásárlója" elmegy a vásárlóhoz közeli üzletbe, összeválogatja a termékeket, majd aktuális áron megvásárolja azokat és házhoz viszi az előre megjelölt címre. A rendszerben a megrendelő akár el is mentheti kedvenc termékeit a következő vásárláshoz, sőt, ha például egy termék a kiválasztott üzletben nem elérhető, a ROKSH munkatársa telefonon egyeztet a vásárlóval az alternatív megoldásokról.

A ROKSH rendszere tavasszal indult, reagálva a megnövekedett fogyasztói igényekre. A startup kínáltában több áruház is szerepel, de diszkontláncok közül az ALDI az első. A szállítási díj 990 forint.

Az ALDI-országokban sem egyforma a webshopos modell. Az ALDI Dél vállalatcsoportnak van már online webshopja az Egyesült Királyságban, de a magyarországi együttműködés inkább az Egyesült Államokban működő Instacart megoldásához hasonlít, vagyis nem maga az áruházlánc működtet webshopot, hanem egy harmadik fél online platformján lehet megrendelni a termékeit.

A szolgáltatás a karanténban élőknek is elérhető, a vásárlónak a megrendelés leadásakor a megjegyzés rovatban fel kell tüntetnie, hogy karanténban van. Ebben az esetben a "személyes bevásárló" felveszi vele a kapcsolatot telefonon és leegyezteti, hogy a csomagot az ajtó előtt hagyja majd. Így nem szükséges fizikai érintkezés, hiszen a vásárlás összegét bankkártyával előre ki tudja fizetni a megrendelő. A "személyes bevásárlók" maszkban és kesztyűben dolgoznak.


Az ALDI ugyanakkor hangsúlyozta, hogykínálatának megjelenése a ROKSH-on nincs összefüggésben semmilyen, aktuálisan bevezetett pandémiás korlátozási intézkedéssel, hiszen az együttműködést hónapok óta készíti elő a vállalat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A diszkontlánctól a Pénzcentrum megtudta, arra számítanak, hogy üzleteikben a karácsonyi forgalom a korábbi évek tendenciájához hasonlóan kiemelkedően magas lesz és decemberben eléri az éves bevétel 10%-át. Ezt egészítheti ki a most indult házhozszállítás, igaz, ez egyelőre érdemben nem befolyásolja az áruházlánc értékesítési terveit.

Támogatott tartalom
Ez a cikket az ALDI Magyarország támogatta.

Címkék:
webshop, roksh,