Még ez is: egészen tavaszig hiánycikk lehet az új Xbox

Origo2020. november 18. 19:05

Nagy a kereslet az új konzolokra, a Microsoft szerint lehet, hogy csak jövő nyáron lehet majd egyszerűen hozzájutni az új Xboxokhoz.

Habár arra mindenki számított, hogy elképesztően nagy lesz a kereslet az új generációs konzolokra, talán azt még a gyártók sem gondolták, hogy mennyire. Az első szállítmányokból a legtöbb üzlet még az előrendelések töredékét sem tudta kielégíteni, és akkor még szó sincs arról, hogy valaki csak úgy be tudjon sétálni az üzletbe, és vásárolni egy PlayStation 5-öt, vagy Xbox Series X-et.

Phil Spencer, a Microsoft Xbox-részlegének vezetője elmondta, hogy

az idei évben várható szállítmányok alapján teljesen egyértelmű, hogy folyamatosan hiánycikk lesz az Xbox Series X és Series S.

Megerősítette, hogy a vállalat természetesen keresi a lehetőségeket arra, hogy valamilyen módon növeljék az árukészlet mennyiségét, de ezzel kapcsolatban konkrétumokat már nem árult el. Spencer úgy véli, hogy a kereslet egészen a jövő év második negyedévéig felül fogja múlni a kínálatot, így tehát még tavasszal sem biztos, hogy könnyedén lehet majd új Xboxokhoz jutni, valószínűleg inkább majd csak nyáron.

Hirtelen nincs pénzed új konzolra? Nézz utána a személyi hiteleknek a Pénzcentrum kalkulátorában!

Az Xbox-főnök elnézést is kért ezért mindenkitől, és arról is beszélt, hogy a jövőben az előrendelési gyakorlaton is változtatniuk kell, ez ugyanis nem sikerült túl jól sem a Microsoftnak, sem a Sonynak. Az előrendelésben lefoglalható konzolokat pillanatok elkapkodták, ami Spencer szerint a legtöbb potenciális vásárlóban inkább frusztrációt kelt, ebben a formájában tehát nem igazán éri el a célját.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Microsoft

Címkék:
vásárlás, konzol, készlethiány, játékkonzol, playstation, xbox, konzolok,