Pánikvásárlás tört ki Ausztriában: Magyarország lehet a következő a sorban?

Telex2020. november 14. 17:32

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium csütörtökön beszélt arról, hogy a korlátozások így sem elégségesek, az osztrák sajtóban pedig azóta újabb szigorításokról írnak. Ennek hatására pedig a lakosság egy részén pánik lett úrrá, megrohamozták a bevásárlóközpontokat - írja a Telex.

Orbán Viktor szerint járványhelyzet szempontjából Magyarország “kísérleti laboratóriumának" tekinthető Ausztria, ahol a miniszterelnök szerint “hasonló a helyzet" koronavírus tekintetében, mint itthon. A hazai szabályozások eddig tehát meghatározott időn belül követték a nyugati szomszédjainknál meghozottakat - emlékeztet a lap.

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium viszont csütörtökön, november 12-én arról beszélt, hogy a korlátozások így sem elégségesek, az osztrák sajtóban pedig azóta újabb szigorításokról írnak. Az OE24 információi szerint már “készpénznek lehet venni", hogy többek között

  • a bevásárlóközpontok bezárásával,
  • kijárási tilalom szigorításával,
  • teljes távoktatással és
  • szigorúbb ki-beutazással kapcsolatos intézkedések várhatók következő hét keddtől az országban.

A kancellár, Sebastian Kurz erről hivatalos bejelentést még nem tett, az osztrákok azonban biztos, ami biztos alapon pánikvásárlásba kezdtek szombaton, több bevásárlóközpontban százméteres sorok kígyóznak a pénztárak előtt. A főváros, Bécs bevásárlóutcáján, a Mariahilfer Strasse-n 200 méteres sor is kialakult - írja a lap.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, járvány, ausztria, magyarország, pánikvásárlás,