Idén is jobb adni: talán sosem volt nagyobb szükség a jótékonyságra

Pénzcentrum/InfoRádió2020. november 6. 18:02

Két országos adománygyűjtést is elindított a Magyar Református Szeretetszolgálat a nehéz körülmények között élő családok, gyermekek és idősek megsegítésére. A Szeretetdobozokba alapvetően olyan élelmiszereket várnak, amelyek hosszú szavatossággal bírnak, és nem törékeny üvegben vannak. Emellett a szeretetszolgálat Kívánságlista elnevezésű programja keretében idén 2020 rászoruló gyerek karácsonyi kívánságait, legfőbb vágyait teljesíthetik az adományozók.

A Szeretetdoboz adományozása esetén olyan tartós élelmiszereket várnak, amiket egy-egy spájzban a családok jó időre el tudnak tárolni. Itt lehet gondolni az olajra, a tésztára, a lisztre és a cukorra, a rizsre, valamint bármilyen fűszerre, továbbá olyan alapokra, amikből valamilyen szószokat lehet készíteni, illetve egy tál ételekre, konzervekre - sorolta az InfoRádiónak Simon Annamária, a szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazati koordinátora.

A gyermekek kívánságait pedig háromféleképpen lehet teljesíteni: egyrészt az online felületen kiválasztott ajándék megvásárlásával, melyet postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen lehet eljuttatni a szervezethez. Ha valakinek nincs módja megvenni a kiválasztott gyermek ajándékát, annak árát is felajánlhatja, ebben az esetben a Szeretetszolgálat vásárolja meg a vágyott meglepetést. Valamint lehetőség van arra is, hogy használt, de jó állapotú termék formájában teljesüljön a kívánság.

Folyamatosan él a 1358-as adományvonal is, ennek tárcsázása, vagy egy-egy SMS küldése 500 forint támogatást jelent a szeretetszolgálat alapműködésére, illetve minden egyes programjára. A tartós élelmiszergyűjtés és a kívánságlista program is november 2. és 30. között zajlik. További információ a jobbadni.hu oldalon olvasható.

Címkék:
karacsony, jótékonyság, szavatosság, adományozás, magyar rizs, adományvonal,