Veszélyes toxin miatt visszahívja egyik termékét a boltlánc: nehogy egyél belőle

Pénzcentrum2020. augusztus 18. 15:47

Visszahívja az Auchan élelmiszerlánc az egyik mazsola termékét, mikotoxin (ochratoxin A) szennyezettség miatt. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt ne fogyasszák el. A boltlánc a honlapján kéri, hogy aki vásárolt a termékből, vigye vissza az áruházba, ahol a termék teljes vételárát megtérítik a vevőszolgálatokon.

Az Auchan Magyarország Kft. mikotoxin szennyezettség miatt visszahívja a 100 grammos ENSA mazsola terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján. A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak. A főként gabonákban és gabonatermékekben, húskonzervekben, valamint friss és szárított gyümölcsökben előforduló ochratoxin A közegészségügyi kockázatát 2006-ban értékelte az EFSA, amely arra a következtetésre jutott, hogy a vesében felhalmozódhat, és patkányokon végzett nagy mennyiségű bevitel vesedaganatot okozott - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapja.

Az alábbi termékről van szó egészen pontosan:

  • A termék neve: ENSA MAZSOLA 100g
  • Gyártó felelős vállalkozó: ENCINGER SK SRO
  • Minőség-megőrzési idő: 20.11.2020.
  • Tételazonosító: E06190389C
  • EAN kód: 8588000567010

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a visszahívott terméket. A hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a visszahívott terméket vissza lehet vinni az Auchan áruházba, a vevőszolgálatok megtérítik a teljes vételárat.

Címkék:
vásárlás, nébih, auchan, patkány, termékvisszahívás, mazsola, nemzeti agrárgazdasági kamara, agrárgazdasági kamara,