Így jut el az élelmiszer a boltok polcaira: nem csak egyszerűen kiszállítják

Pénzcentrum2020. május 5. 19:32

Az élelmiszerlogisztikai folyamatok magas fokú koordinációt és precizitást igényelnek, hogy a termékek biztonságos úton jussanak el a gyártótól a megrendelőig. Az élelmiszerlogisztika területén különösen fontos a minőség és a megbízhatóság, az élelmiszerek kezelése terén kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő hőmérséklet és a kifogástalan higiéniai követelmények folyamatos biztosítása a termék gyártójától a teljes ellátási láncon keresztül a fogyasztóig. 

A Dachser vállalat Európán belül elsősorban tejtermékeket, húst és kolbászterméket, ital termékeket, süteményeket és édességeket, közszükségleti cikkeket szállít, valamint kiskereskedők, vendéglátó-ipari vállalkozások, nagykereskedők és élelmiszer-feldolgozó vállalatok számára készült finomságokat és feldolgozott élelmiszereket. ,

A termékeket szigorúan ellenőrzött körülmények között tároljuk a raktárakban, melynek ideje a logisztikai szolgáltatás típusától függ. A szerződéses logisztika területén - például hosszú lejáratú termékek esetén - a tárolás akár hónapokig is eltarthat, gyűjtőszállítmányozási ügyfelek esetében ez a folyamat néhány órára korlátozódik, kizárólag az átrakási folyamat részeként történik az átmeneti tárolás

- hangsúlyozza a Dachser Food Logistics üzletágának vezetője, Darvasi Árpád. Az élelmiszerlogisztikai feladatok optimalizálása számos kihívást rejt, zökkenőmentes működése pedig precíz és összehangolt szervezeti munkát igényel. A szállítmányozási osztály, a szerződéses logisztikai osztály és az értékesítési részleg összehangolt, közös munkája teszi lehetővé a szállítmányozási folyamatok problémamentes működését. 

Az ellátási lánc kialakítása nagyban függ a küldemény méretétől, a szállítási határidőtől, illetve az áru előállítása és az igény közti időtől és távolságtól

- teszi hozzá Darvasi Árpád. Nagyobb szállítási mennyiség esetében a direkt szállítmányozás a jellemző mód, ugyanis ekkor az áru a gyártótól vagy a forgalmazótól közvetlenül a megrendelőhöz jut el rész- vagy teljes rakományként, a belföldi- vagy a nemzetközi közúti szállítmányozási folyamat részeként. 

Az élelmiszerlogisztika legnagyobb kihívásaként Darvasi Árpád a változó volumenek és igények melletti egységesen magas színvonalú szolgáltatás költséghatékonyságát jelöli meg. Az üzletágvezető komoly fejlődési lehetőséget lát a gyűjtő- és a szerződéses logisztikai szolgáltatások kombinálásában, valamint a rendkívül fejlett nemzetközi hálózat adta lehetőségekben. Ezek a tényezők sikeresen hozzájárulnak a vállalat kiváló minőségű, egységes szolgáltatáshoz, amely során akár kisebb szállítási egységeket is transzparensen és pontosan képesek eljuttatni a feladótól a címzettig.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, szállítás, hűtés, fuvarozás, költséghatékonyság,