Laptopot, tabletet vennél? Ne csodálkozz, brutális drágulást hozott a járvány

HelloVidék2020. május 4. 08:15

Az új koronavírus-járvány előtt még a magyar háztartások 93,6 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal, 48,9 százaléka laptoppal, 41 százaléka asztali számítógéppel, 30,1 százaléka okostelevízióval és csupán 18,3 százaléka tablettel. De március-áprilisban minden megváltozott - számol be a HelloVidék.

Március közepén, a járványhelyzet komolyra fordulása után hirtelen drasztikusan megugrott a forgalom, mondhatni pánikszerűen kezdtek el rendelni a webshopban. A tizenöt éves nyitva tartásunk során egyszer sem tapasztaltunk ilyen mértékű felfutást, kivéve talán az elmúlt pár év Black Friday-ei alatt. Azonban míg ezek az alkalmak tervezett és kalkulálható kiugrások voltak, addig ez a helyzet teljesen váratlanul érte az egész piacot. Sem a kereskedelmi hálózatok, sem a beszállítók nem voltak felkészülve erre a mennyiségre, így gyakorlatilag akinek szerencséje volt az meg tudta venni amit szeretett volna, magyarul jutott neki, de sokan voltak, akiket a legnagyobb jóindulattal sem tudtunk már kiszolgálni

- mondta el a HelloVidék kérdésére Gungl Ákos, az egyik pécsi számítástechnikai szaküzlet- és szervizhálózat (Laptopszalon) értékesítési vezetője.

Ha érdekel a teljes cikk a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címkék:
vásárlás, járvány, tablet, vidék, laptop,