Ezekben a boltokban újra lehet 15 óra után is vásárolni: egész hétvégén nyitva lesznek

Pénzcentrum2020. április 30. 09:15

Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat. A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és vásárlás.

A tegnap éjszaka megjelent Magyar Közlöny rendelkezése szerint 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat. Többek között erről is beszélt tegnap Orbán Viktor, amikor bejelentette a korlátozások fokozatos enyhítését, melynek részletei ma délelőtt derülnek majd ki. 

A hosszúhétvégét követően visszaáll a veszélyhelyzetre elrendelt általános szabály, vagyis május 4-e hétfőtől délután 15 óráig lehetnek nyitva az üzletek. Ezen a ma később ismertetendő, illetve a Magyar Közlöny későbbi számában megjelenő rendelet módosíthat, ugyanis abból fog kiderülni, hogy hétfőtől pontosan milyen szabályok vonatkoznak majd Budapesten és agglomerációjára, valamint az ország más részeire, a virágüzletek hol lehetnek nyitva délután 3 után is.

Címkék:
vásárlás, bolt, virágbolt,