Óriási összeg keresi gazdáját az Ötöslottón: közel 2 millióval több szelvény fogyott

Pénzcentrum/MTI2020. február 14. 17:30

Rekordösszeg felé közelít az Ötöslottó 32 hete halmozódó főnyereménye. A 7. játékhéten 4,737 milliárd forintot nyerhet, aki eltalálja a szombati sorsoláson kihúzott öt számot.

Az előző héten ismét nem volt telitalálat az Ötöslottón, így tovább halmozódott a megnyerhető összeg. Immár 4,737 milliárd forint várja a játékosokat, amely a játék történetének harmadik legmagasabb jackpotja. Legutóbb 2019 áprilisában volt ehhez hasonló magasságban a várható főnyeremény. 

Érdekesség, hogy a hetedik játékhéten ugyan született már telitalálatos szelvény - 2016-ban 467 millió, 2003-ban pedig 549 millió forint - viszont milliárdos nagyságrendű nyeremény még egyszer sem, így ezen a hétvégén egy vagy több szerencsés akár történelmet is írhat.

Jelentősen nőtt a játékosok száma is, több mint ötmillió szelvényt vettek - mondta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója. Átlagosan 3,3 millió szelvényt vesznek a játékosok. Ugyanakkor Bánhegyi Zsófia felelős játékra hívott fel mindenkit, utalva arra, hogy a nyeremény esélye egy a negyvennégymillióhoz.

Címkék:
vásárlás, lottó, szerencsejáték, szerencsejáték zrt,