Bepörgött a mobilnet a Telenornál: mutatjuk, miért haltak le a weblapok

Pénzcentrum2019. október 16. 13:00

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabyte-tal nagyobb böngészési adatforgalmat mért hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelően délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követő 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett a Telenor hálózatán - derül ki a vállalat tájékoztatásából.

A böngészési típusú adatforgalomba a Telenor aggregált mérése szerint nem tartoznak bele a közösségi média csatornák által generált forgalmak, amelyeken csak kisebb mértékű növekedés volt tapasztalható. Azaz a felhasználók vélhetően kifejezetten a híroldalakat és a Nemzeti Választási Iroda weboldalát keresték - mindkét területen mutatkoztak terhelés miatti nehézségek vasárnap este folyamán.

A szolgáltató szerint összhálózati szinten a napi 3 terabyte-os, böngészéssel - azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylő felhasználással - elért növekmény jelentős, kiugró eredménynek számít, amelyet időzítése alapján feltehetően a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel.

A választási eredmények véglegesítésével lényegében egyidőben a böngészési kedv is alábbhagyott.

Címkék:
vásárlás, internet, Telenor, mobilinternet, választás, önkormányzati választás, nemzeti választási iroda,