Tűz ütött ki a közkedvelt pesti plázában: kiürítették az épületet

Pénzcentrum2019. szeptember 29. 14:32

Kisebb tűz volt a budapesti Árkád bevásárlóközpontban - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Kolozsi Péter tájékoztatása szerint a bevásárlóközpont automata oltóberendezése már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta tüzet, amely egy utcaszint alatti irodában keletkezett. A helyiségben számítástechnikai berendezések gyulladtak meg. Az irodában tartózkodó öt embert vizsgálják az orvosok.

A bevásárlóközpont eladóterébe nem jutott füst, de a biztonság kedvéért kiürítik az épületet - közölte Kolozsi Péter. Kicsivel dél előtt tűz miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat Budapesten az Örs vezér terének X. kerületi részére, egy bevásárlóközponthoz.

Friss!
Visszatérhetnek az ott dolgozók és hamarosan a vásárlók is az Örs vezér téri Árkád üzletközpontba, amelyet kisebb tűz miatt kellett kiüríteni vasárnap délben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak az Árkádhoz, ahol kiderült: számítástechnikai berendezések gyulladtak meg egy utcaszint alatti, mintegy 10 négyzetméteres irodában, ahol kisebb tüzet okoztak. A tűz által érintett szintről az egységek öt embert kikísértek és átadtak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálatának.

A biztonsági szolgálat kiürítette az épületet, mintegy ezer embernek kellett távoznia. Azóta a katasztrófavédelem honlapja szerint már visszatérhettek az ott dolgozók és hamarosan a vásárlók is az Árkádba.

Címkék:
vásárlás, tűzoltók, pláza, tűz, tűz budapest,