Drasztikus lépésre szánta el magát a Tesco: kivonulásukról döntöttek

Magyar Nemzet2019. szeptember 11. 08:03

A boltbezárások után megválhat teljes lengyelországi üzletágától a Tesco áruházlánc - értesült a Magyar Nemzet. A lapot a cég arról tájékoztatta, a Tesco Europe csoport részeként a lengyel változások nem érintik a magyarországi áruházakat és a vásárlókat.

A Magyar Nemzet londoni forrásokból úgy értesült, várhatóan kivonul a Tesco Lengyelországból, a befektetők friss döntése szerint hamarosan megköthetik a szerződést a négytagú közép-európai régiós csoport jövedelmezőségét rontó piacon.

A lengyel kivonulás a magyarországi üzletág számára amiatt lehet érdekes, mivel a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában működő két másik visegrádi piaccal együtt négyen alkotják a Tesco Europe közép-európai csoportot, amelyet egyébként az anyavállalatnál jól jövedelmező leányok társaságaként tartanak számon, leszámítva a lengyelországi vonalat.

A döntések lengyelspecifikusak és a sajátos lengyel piaci körülményekre reflektálnak. A lengyelországi döntések nincsenek hatással a cseh, szlovák és magyar üzletágunk működésére vagy a magyar vásárlókra - szögezte le az áruházlánc

Címkék:
vásárlás, Tesco, diszkont, közép-európa, lengyelország, kivonulás, boltbezárás,