Magyarok tömegei lepték el a boltokat: ezt keresi mindenki

Pénzcentrum2019. augusztus 15. 18:06

Jelentősen megváltoztak a tanszerekkel kapcsolatos vásárlási szokások az elmúlt egy évtizedben az Auchan tapasztalatai szerint. Míg korábban az elsődleges döntési szempont egyértelműen az ár volt, addig jelenleg sokkal inkább a minőség dominál.

Az előző évek tapasztalatai alapján idén is augusztus 20. után lehet a szezon csúcsa: a legforgalmasabb napoknak az augusztus 30-i hétvégét jósolja az Auchan - írja közleményében a vállalat. Az előrelátóbbak több körben szerzik be a szükséges kellékeket, de az akciók egészen szeptember 15-ig tartanak.

Megterheli a pénztárcád az iskolakezdés? Személyi hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

Annak kapcsán, hogy milyen termék kerül a kosarakba, jelentős változásokat tapasztalt a vállalat az elmúlt egy évtizedben. Ma már nem feltétlenül az ár a döntő szempont egy-egy termék kiválasztásakor, sokkal fontosabbá vált a kedvező ár-érték arány, valamint a márka az egyes kategóriáknál. A vásárlók elsősorban a grafitceruzák, színes ceruzák, tollak és filctollak, valamint a táskák esetében részesítenek előnyben bizonyos márkákat.

E mellett egyre több vásárló keresi a környezetbarát és fenntartható forrásból származó termékeket. Ezért az Auchan áruházaiban a legolcsóbb termékkör írószereit egy külön szigeten elhelyezve, csomagolásmentesen kínálja - írják.

Az idei év slágertermékei a csillogó, fényes, flitteres táskák, tolltartók, füzetek lesznek, de nagy érdeklődésre számítanak a sajátmárkás hátizsákok, focicsapatos licences táskák terén is. Ami pedig a formát illeti: idén ősszel a szögletes hátizsákok lesznek reflektorfényben. Iskolatáskából 34 990 forintba kerül a legdrágább szett, ám ergonomikus kisiskolás táskák már 3990 forinttól elérhetők. Nagy érdeklődést jósol az áruházlánc a pasztell szövegkiemelők (ebből az Auchan új sajátmárkásat is bevezet) és pasztell füzetek terén is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A négy legfontosabb kategóriába az iskolatáskák és tolltartók, a papíráruk, az írószerek, valamint a füzetek tartoznak. Az árak tekintetében igen nagy a szórás, így például míg a legolcsóbb füzet 19 forintba kerül, addig a legdrágábbért már mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcákba: egyes prémium spirálfüzetek 2390 forintért szerezhetők be az áruházban.

A nagy tanévkezdő bevásárlást általában a család együtt végzi el, és jellemzően ez a legtöbb időt igénylő beszerzési körút. Számos olyan termék szerepel ilyenkor a listán, amit egy évben egyszer vagy csak néhány évente kell megvásárolni, tehát nagyobb körültekintést igényel a kiválasztása.

Címkék:
vásárlás, akció, bolt, iskolakezdés, bevásárlás, üzlet,