Kiderült, túl hangos-e a Sziget: megmondták a hatóságok, meddig mehet a buli

MTI2019. augusztus 6. 08:30

Megvolt a hangpróba, minden helyszínt megszólaltattak a Szigeten, hogy kiderüljön: határértéken belül marad-e a zajszint. Ahogy mindig, idén is este 11-ig lesz hangosabb a fesztivál. Ha lakossági panasz érkezik, akkor újabb méréseket végeznek majd. Bár csak szerdán indul a fesztivál, de kb. tízezren már beköltöztek.

Az előírások megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje, amelyet hétfő éjjel hangpróba keretében mértek meg a Duna mindkét oldalán, a szomszédos kerületekben - közölte a Sziget főszervezője.

Kádár Tamás elmondta, a hangpróba alatt négy helyszínen végeztek méréseket, és minden érték a határértéken belül volt. A teszt alatt a Sziget hat-hét helyszínét is megszólaltatták egyszerre - fűzte hozzá. Kádár elmondta, a szabályozás szerint este 11 óráig 65, utána 55 decibel a megengedett hangerő.

A főszervező hozzátette, hogy a fesztivál ideje alatt folyamatosan öt telepített mérőállomás méri majd a zajszintet. Ha lakossági panasz érkezik valahonnan, akkor ott is mérnek majd, továbbá, ha fesztivál közben esetleg azt tapasztalják, hogy a határértéken felüli a zajszint, akkor azon tudnak állítani.

A fesztivál szerdán kezdődik, de mintegy tízezer ember van már a Szigeten.

Címkék:
ellenőrzés, vállalkozás, sziget, mérés, sziget 2019, hangos,