Kétségbeesetten kapkodták el a szúnyogriasztót a magyarok: készlethiány lett a vége

Pénzcentrum2019. július 19. 10:00

Készlethiány alakult ki a boltokban a szúnyogriasztókból a nagy invázió miatt. Szerencsére ez csak ideiglenes volt, mostmár a kereskedők szerint helyreállt a rendszer.

Az országban több ezer hektáron permeteznek szúnyogirtót a repülők, jövőre viszont úgy tűnik, erre már nem lesz lehetőség. Az EU várhatóan betiltja a légi szúnyoggyérítő szereket. Azt követően a biológiai szúnyogirtó módszerrel kell irtani, amivel olyan baktériumokat juttatnak a vízbe, amelyek kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítják el még a kikelésük előtt, de sem a méheknek, sem a természetnek nem ártanak - hangzott el az ATV híradójában.

Németországban már évtizedek óta így irtják a szúnyogokat a nemzeti parkokban is, Magyarországon viszont csak minimálisan terjedt a jóval hatékonyabb, de drágább módszer. Pedig idén az extrém májusi esőzés és folyóáradás miatt a korábbi évekhez képest jóval több a szúnyog.

Ez nem azt jelenti, hogy a szúnyogok által átvitt betegségek is szaporodnának. Sőt, például a nyugat-nílusi láz tekintetében, amit Magyarországon a szúnyogok terjeszthetnek, eddig egyetlenegy esetet sem észleltünk

- mondta Szlávik János infektológus.

A szúnyoginváziót megérezték a boltok is: az elektromos szúnyogirtókat és a testpermeteket elkapkodták a vásárlók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Három-négy héttel ezelőtt jelentősebb mértékű termékhiány alakult ki, a beszállítók nem tudták kielégíteni ezt a megnövekedett igényt, de szerencsére az elmúlt egy-két hétben ismételtem teljes termékválasztékban megtalálhatók ezek az árucikkek

- nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az ATV-nek. A szúnyogok nagyjából 6-8 hétig élnek, így a májusiak még augusztus elejéig fenyegetnek.

Címkék:
vásárlás, szúnyog, boltok, készlethiány, szúnyogirtás, repülők, szúnyoginvázió, szúnyogok,