Csúnyán pórul járt a lottónyertes: mindenkinek elújságolta a hírt, hiba volt

Pénzcentrum2019. május 15. 17:32

Igencsak pórul járt az a brit férfi, aki azt hitte, hogy nyereményét azért nem fizetik ki a lottózóban, mert legalább 50 ezer font (több mint 18 millió forint) fölötti összegről van szó. A valóság ennél azonban sokkal kiábrándítóbb volt, hiszen csak valamilyen adminisztratív oka volt a nem fizetésnek.

A 32 éves Dean Smethurst egy teljesen átlagos brit állampolgár, aki egy éjszakán át lottómilliomosnak hitte magát, de persze egy percig sem volt az. A Mirroron megjelenő történet szerint a férfi egy lottósorsolás után egy közeli Tescóba ment ellenőriztetni a számokat, ott azonban azt mondták neki az illetékesek, hogy bár nyert, nem tudnak fizetni, ezért lépjen kapcsolatban a lottótársasággal. 

Deannek ekkor beindult a fantáziája, és amikor utána nézett a dolgoknak azt találta, hogy ilyen üzenetet általában azok kapnak, akiknek a nyereménye meghaladja az 50 ezer fontot, azaz mai árfolyamon 18 700 000 forintot. 

A férfinak nem is kellett több ennél az információnál, máris körbetelefonálta a barátait, családját, hogy elújságolja nekik a nagy hírt. Dean annyira izgatott volt, hogy nem is aludt, azon gondolkodott, mire költi majd a nagy nyereményt. Másnap aztán felhívta a lottótársaságot és jött a fekete leves.

A férfival közölték, hogy bár nyert, a nyereménye mindössze 6 font. A kifizetés helyszíni elmaradásának pedig csak adminisztratív (a szelvény még részt vett élő játékban) okai voltak. Dean így hoppon maradt, pedig éjszaka már a barbadosi családi luxus nyaraláson törte a fejét. 

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, lottó, hiba, lottónyertes,