Végre kiderült a könyvtitok: ezek a magyarok vásárolják a kiadványok zömét

MTI2019. április 25. 08:29

Tartják magukat a nyomtatott könyvek, az online vásárlást egyre többen választják kényelmessége és a gyakori árengedmények miatt - mondta a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke a Világgazdaságban és a Magyar Hírlapban, a Budapesti Nemzetközi Könyvvásár első napján megjelent interjúban.

Tartják magukat a nyomtatott könyvek, az online vásárlást egyre többen választják kényelmessége és a gyakori árengedmények miatt

- mondta el Gál Katalain a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke a Budapesti Nemzetközi Könyvvásár első napján megjelent interjúban.

Gál Katalin beszélt arról, hogy a 20 ezres példányszám a sikerlisták első felébe repíti a szerzőket, de 10 ezressel is be lehet kerülni a top 10-be. Mint mondta, 

a tipikus magyar könyvvásárlók a 40-es nők,

igaz, ők az egész családnak vásárolnak. A hangoskönyv egyelőre nem szorítja ki a kézbe vehető, lapozható, nyomtatott könyvet, de a jövő egyértelműen az e-booké, az előállítás költségeiből, a környezetvédelmi szempontokból és az új, digitális generáció felnövéséből kiindulva. Közölte, hogy a MKKE a közeljövőben kampányt akar indítani az illegális letöltés ellen, és kezdeményezné, hogy csökkentsék az e-könyvek áfáját a papíralapúak szintjére, 5 százalékosra.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, könyv, olvasás, könyvkiadók,