Őrület, mi történik az Ötöslottón: erre eddig alig volt példa Magyarországon

Pénzcentrum2019. április 14. 10:01

Tegnap ismét nem vitték el az Ötöslottó főnyereményét, jövő héten így már elképesztő összegért, 4 milliárd 171 millió forintért játszhatnak majd a játékosok - ez a játék történetének harmadik legnagyobb nyereménye.

Az Ötöslottó főnyereménye már elérte a 4 milliárd forintot - ha jövő héten viszik el, akkor a nyertes 4 milliárd 171 millió forinttal lesz gazdagabb. Ez a játék történetének harmadik legnagyobb nyereménye. A z Ötöslottó 62 éves története során volt már jónéhány halmozódás, ilyen összegre azonban eddig csak kétszer volt példa. A rekordot 2003-ban döntötték meg, akkor 5 milliárd 92 millió forintot nyert a szerencsés játékos.

Az ötmilliárdos határt 2015-ben is átlépte az összeg, akkor azonban épphogy nem született rekord: az 5 milliárd 50 millió forint némileg elmaradt a rekordösszegtől. Most azonban ismét megvan rá az esély, hogy a történelmi rekord megdől, hiszen a következő héten már majdnem 4 milliárd forint lesz a tét.

A negyedik legnagyobb összeg "csak" 3 milliárd 177 millió forint, úgyhogy nagy esély van rá, hogy a jelenlegi nyeremény - ha rekordot nem is dönt - de még egy jó ideig dobogós összeg marad.

A Szerencsejáték Zrt. egyébként minden esetben felajánlja a nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet a nyeremény átvételekor. Ebből kiderült, hogy a nyertesek zöme már évek óta játszik azzal a játékkal, amelyben nyert, legtöbben állandó számokkal játszanak.

Címkék:
vásárlás, pénz, lottó, Ötöslottó, szerencsejáték, milliárdos, rekordnyeremény, rekord, milliárd, szerencsejáték zrt,