Ötöslottó, Hatoslottó: ez is ritkán fordul elő Magyarországon

Pénzcentrum2019. március 2. 06:58

Mind az Ötöslottó, mind pedig a Hatoslottó esetében a valaha volt 10. legnagyobb főnyeremény között van a 9. hét várható jackpotja. A hosszú hetek óta tartó halmozódás pedig megteszi a maga hatását, boldog-boldogtalan rohan a Lottózókba, hogy feladjon legalább egy szelvényt, hátha milliárdos lesz. A Szerencsejáték Zrt. Pénzcentrumnak elküldött adatsorából kiderült többek között az is, hogy a láz akkora, hogy csak az Ötöslottón játszók a múlt héten összesen 1 188 659 250 forintot fizettek be a közösbe. A Hatoslottón hasonlóan nagyok a számok, bár a nagytestvértől azért még jócskán elmaradnak.

22 hete nem volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így a 9. héten a várható főnyeremény 2,895 milliárd forint. Emellett a Hatoslottó várható főnyereménye is kirívóan magas lesz ezen a héten is, itt ugyanis 13 hete halmozódik az összeg, így egy hattalálatos 1,175 milliárdot érne egy szerencsésnek. Mindez azt jelenti, hogy ezen a hétvégén két új milliárdosa is lehet az országnak egy csapásra.

Ez pedig nem kis szó, főleg akkor, ha megnézzük a két lottó történetének eddigi legnagyobb nyereményeit. Az Ötöslottó esetében például a 9. heti várható főnyeremény a játék történetének 8. legnagyobbja, míg a Hatoslottóé a maga nemében a valaha volt 6. legnagyobb elvitt jackpot lehet.

Loading...

Egy hét, egy milliárd

Az egyre nagyobb lottóláz okán kíváncsiak voltunk arra, hogy a két játék esetében, a halmozódási időszak heteiben miként változott az értékesített alapjátékok száma.

Általánosságban elmondható, hogy a beérkezett alapjátékok száma 1,5 milliárd forintos főnyeremény felett kezd el határozottan növekedni. Az Ötöslottó és a Hatoslottó esetében is azt követően, hogy megnyerik a főnyereményt, előfordulhat némi visszaesés az értékesített szelvényszámban

- mondta el a Pénzcentrumnak a Szerencsejáték Zrt., ami konkrét adatokat is küldött a halmozódási időszakra vonatkozóan mind az Ötöslottó, mind a Hatoslottó esetében:

Loading...

Ha megnézzük a statisztikákat, láthatjuk, hogy az Ötöslottón milliárdos jackpotig kisebb-nagyobb eltérésekkel ugyan, de nagyjából állandó volt a 3 millió darabnyi értékesített alapjátékszám. Ez azonban milliárd fölé érve szinte egy szempillantás alatt kúszott fel 3,5 millióra (2018. 49.hét). Innen azonban már 8 hét is elég volt ahhoz, hogy több mint egy millió eladott alapjátékszámmal nőjön az értékesítés, ugyanis 2019. 6. játékhetén már több mint 4,7 millió játékban ikszeltek a szerencsevadászok.

Az összesített listából az is kiderül, hogy a 2018. 39. játékhetétől számolva két héttel ezelőtt, a 7. játékhéten (akciós) volt a legtöbb értékesített alapjáték, ekkor 4 837 755 darabot játszottak meg a játékosok. Ezt ha beszorozzuk a 250 forintos árral, akkor kiderül, hogy a játékosok egyetlen hét alatt, csak az Ötöslottón

1 209 438 750 forintot fizettek be a Szerencsejáték Zrt. kasszájába.

A múlt héten ez az összeg egyébként "csak" 1 188 659 250 forint volt. Az elmúlt hat játékhéten egyébként minden egyes héten több mint egy milliárd forint kúszott be a szervező tárcájába.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kistestvér (?)

Ahogy azt a bevezetőnkben írtuk, a Hatoslottón is giganyeremény keresi a gazdáját, és ezt az értékesített alapjátékok száma is jól jelzi:

Loading...

A számokat böngészve jól látszik, hogy 13 hét leforgása alatt majdnem egy millióval több alapjátékot értékesített a Szerencsejáték Zrt. a Hatoslottó esetében. A rekordhét egyébként a 8. hét volt, ekkor a játékosok

570 837 250 forintot csúsztattak a szervező intézmény zsebébe.

A Hatoslottó esetében is futja tehát bőven a Jackpot halmozódási összegének fedezetére. A Pénzcentrumnak elküldött adatokból az is jól látszik, hogy a Hatoslottó esetében sokkal kevesebb héten volt valamilyen vásárlás ösztönző akció, továbbá a kistestvér alacsonyabb szintű halmozódási sebessége az egyszeri szerencsevadászokat bizony elfordítja magától.

Érdekes azt is megfigyelni, hogy amikor az Ötöslottón 1 075 000 000 forint volt a várható főnyeremény, akkor 3 267 623 alapjátékot értékesítettek. Ellenben amikor a Hatoslottón kúszott egy milliárd fölé (8. játékhét - 1 061 000 000) a Jackpot, akkor az értékesített alapjáték szám "csupán" 2 283 349 darab volt, ami majdnem egy millió darabbal kevesebb, mint az Ötösön mért, hasonló nagyságú főnyeremény esetén.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, hatoslottó, Ötöslottó, szerencsejáték, jackpot, lottó számok e heti,