Változás a magyar drogériákban: filléres kedvencüktől búcsúzhatnak a vásárlók

Pénzcentrum2019. január 15. 15:30

Teljesen száműzi a műanyag zacskókat üzleteiből dm - helyettük papír és pamut táskákat kínálnak majd a vevőknek. Korábban az üzletlánc már kivezette az ingyen kapható zacskókat.

A műanyag zacskók visszaszorításának terén a dm már eddig is több fontos lépést tett: az ingyenes szatyrokat két lépésben megszüntette, 2011-ben a nagyméretű, tavaly a kisméretű ingyenes táskái is eltűntek, 2019 januárjától pedig nem lesznek elérhetők az üzletekben a megvásárolható műanyag egyszer használatos táskák sem - írta a Médiapiac.com.

A dm alternatívaként papírtáskát ajánl a vásárlóknak, amelynek árát januártól csökkentik, illetve többször használatos pamuttáskát és a nagy teherbírású permanent táskákat kínálnak. A pamuttáskákra való áttérést ösztönzi a dm azzal is, hogy az elhasználódott darabokat szimbolikus 1 forintért újra cserélik a boltokban.

A papírtáska újrahasznosított alapanyagból készül, előállítása környezetkímélő, s mivel komposztálható, bio hulladék gyűjtésére is alkalmas. A nagy teherbírású permanent táska 80 százalékban újrahasznosított műanyagból áll, 100 százalékban újra visszavezethető az újrahasznosítás folyamatába. Két méretben kapható és a dm márkáihoz illő, trendi design-elemek díszítik.

Címkék:
vásárlás, dm, műanyag, szatyor, kitiltás, mentés, médiapiac,