Piac-apokalipszis jöhet szombaton: ki van erre felkészülve?

Pénzcentrum/InfoRádió2018. december 21. 10:00

Másfél hete kezdődött meg a vásárlók rohama a piacokon, de sokan inkább az utolsó napokra halasztják az élelmiszer-beszerzést. Zöldségből, gyümölcsből sokan a hagyományosat veszik, de a sütéshez fogynak a glutén- és a laktózmentes termékek is - tudta meg az InfoRádió.

A vásárlók megnézik az árakat, de a szebbért hajlandóak több pénzt adni - ezt mondta az InfoRádiónak egy fővárosi zöldség-gyümölcsös, aki beszámolt arról is, hogy legjobban a savanyúkáposzta, magfélék, dió, mák, aszalt gyümölcsök, valamint egyes gyümölcsök: banán, mandarin, narancs, körte, alma, avokádó, kiwi fogy a pultokról.

Brutális lesz a tömeg

Hiába, hogy már csak néhány nap van karácsonyig, a piacon ilyenkor még azért nem mindenki az ünnepi lakomákhoz vásárol, hisz sokak szerint ennyivel korábban csak a tárolás okozta nehézségek nőnek.

A piacokon szombaton lehet a legnagyobb tömegre számítani.

A rádió ezen felül megtudta azt is, hogy a vegyeskereskedésben jellemzően a sütéshez szükséges alapanyagok fogynak. Ráadásul egyre markánsabb fogyaszói igény látszik a glutén- és laktózmentes sütőtermékek iránt is.

Címkék:
vásárlás, pénzcentrum.hu, karacsony, piac, ünnepek, piacozás,