Tömegével mennek külföldre a magyarok bevásárolni: ezek a kedvelt célpontok

Pénzcentrum2018. december 14. 18:00

Úgy látszik, hiába lehet otthon a fotelben ülve online vásárolni a határokon túl áruházakból is, a magyar vásárlók imádják a boltos kalandozást. A gyengébb forint, vagy a drágább benzin nem számít - 2018 első három negyedévében közel 30 százalékkal nőtt az országhatárt átlépők száma. Éves szinten ennek értéke túllépheti a 130 milliárd forintot.

A legfrissebb statisztika szerint 2018 első három negyedévében bő negyedével nőtt a magyarok bevásárlóturizmusa - derül ki a blokkk.com közleményéből. Nem tántorította őket el a forint árfolyamának gyengülése vagy a drágább üzemanyag sem.

Loading...

A korábbi évekre visszatekintve is nőtt a bevásárlóturizmus, , de 2018 további emelkedést hozott:

Loading...

Ausztria a legnépszerűbb bevásárlási célpont

Már évek óta Ausztriában költik el a legtöbb pénzt a magyar bevásárlóturisták. A sok kint dolgozó honfitárs mellett nyilván kevesebb a nyelvi nehézség a sógorék boltjaiban. Itt hagyják a magyarok a határokon túli bevásárlásra szánt pénzük közel felét. A másik két dobogós célország, Szlovákia és Szerbia jókora lemaradásban van, a többi szomszédos országban pedig csak néhány milliárdot költenek a magyarok, amikor bevásárlási céllal útnak indulnak:

Loading...

Jönnek azért hozzánk is

A bevásárlóturizmusnak mi is haszonélvezői vagyunk - hozzánk is sokan jönnek szomszédos országokból. A külföldi bevásárlóturisták költekezését a következő adatok jelzik:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

Természetesen nem csak a bevásárlóturisták költenek a boltokban, akár jönnek, akár mennek, hanem azok is, akik bármilyen más utazási céllal kerekednek fel és lépnek át országhatárokat. A külföldre utazó magyarok, ha már utaznak, akkor nyilván vásárolnak is mellette, mintegy 300 milliárd forintnyi pénzt hagyva a külhoni boltok pénztáraiban. És akik hozzánk jönnek, azok is sokat költenek, aminek értéke 600 milliárd forint környékén jár. A mérleget nézve tehát sokkal jobban járunk a bevásárlóturizmussal.

Címkék:
vásárlás, ausztria, külföld, szlovákia, bevásárlóturizmus, üzemanyag árfolyam,