Ne lepődj meg: akkor is letilthatja a bankod a kártyádat, ha nem történt visszaélés

24.hu2018. december 7. 09:30

Megesik, hogy a bank egy nyaralás közben, főleg ha egzotikus országba utazol, letiltja a kártyádat. De olyan is előfordulhat, hogy ki sem teszed a lábad az országból, mégsem férsz hozzá a pénzedhez - a 24.hu egy ilyen esetről számolt be.


Egy olvasó azzal kereste meg a lapot, hogy a bankja a cége működőképességét sodorta veszélybe egyik percről a másikra, egy ideiglenes zárolással.

Miután észlelte, hogy nem tud fizetni, egy ügyintéző azt közölte vele: a British Airwaystől biztos információjuk van arról, hogy a kártya kompromittálódott egy ismert adatlopási ügyben. Az ügyfél szerint az eljárása azért aggályos, mert a kártyával soha nem használták a légitársaság weboldalát és mobil alkalmazását.

Úgy vélte, a bank nem az ügyfél érdekében járt el, hanem feleslegesen intézkedett és saját kockázatát próbálta csökkenteni. Végül azzal a feltétellel aktiválták újra a céges kártyát, hogy bekapcsoltatták vele a 3D secure biztonsági szoltáltatást. A férfi úgy érzi, ettől nem sokkal lett védettebb a kártyája.

Címkék:
vásárlás, bankkártya, bank, visszaélés, letiltás,