Újabb csúcsbort árul fillérekért az Auchan: ebből érdemes bespajzolni

Pénzcentrum2018. november 24. 16:00

Ha valaki még a hétvégén indulna nagybevásárlásra mindenképp érdemes egy kitérőt tennie valamelyik hozzá közel eső Auchanba, ugyanis majd 2 ezer forintért olyan csúcsbort ejthet a kosarába, amilyenre ilyen áron bűn nem lecsapni.

Az ma már egyáltalán nem meglepő, hogy a különböző hipermarketek és diszkontok rendkívül jó árérték arányú borokat sorakoztatnak polcaikon. Mindez azt jelenti, hogy egy-egy kiváló italért egyáltalán nem kell csillagászati összegeket kiperkálni.

Ilyen bor például a most górcső alá vett, Auchanban kapható Pierre Chanau Cotes du Rhone Villages 2016 is, melyről a művelt alkoholista blog szerzője nemes egyszerűséggel jegyezte meg:

1750 forintért nem ismerek jelenleg hasonló kvalitású vörösbort itthon.

A szerző ír a borról: "Kényeztetően krémes, de nem édes a korty, teltségével kerekítve le az éleket. Intenzív, mégis moderált, természetes a zamat, finoman tanninos, a száraz finis. Makulátlan, élvezetes, ezt remélem megkapni, ha kis rhone-t veszek. Fogyasszuk most, bár ha a parafadugó is engedi, 1-3 év múlva sem nyújt majd kevesebbet." 

Mindezek fényében a hiper bora "bestbuy"-nak minősült. Igaz, ami igaz a kiváló borok értékelésén túl a bejegyzés írója kitért arra is, hogy véleménye szerint az Auchanban a borok "gazdátlan jószágok", és hogy azok évekig is állhatnak a polcokon:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
sehol nem futottam még bele ennyi fáradt palackba, mint itt.

- írja bejegyzésében Németi Zoltán, aki mindezek ellenére az áruház kínálatára piros pontot adott, viszont a "készletpörgetéssel" - ahogy fentebb is írtuk - vannak gondjai.

Loading...

Címkék:
vásárlás, bor, pénzcentrum.hu, vörösbor, megéri, művelt alkoholista,